fbt

QUI SÓC?

Em dic Rosa Baró Vilà i sóc RTV (de Reus de Tota la Vida). De petita i adolelscent vaig ser diagnosticada d’obesitat, i per això durant els meus estudis de nutrició vaig canviar els meus hàbits. Actualment, i des de que vaig iniciar el camí com a dietista-nutricionista professional a l’any 2002, gaudeixo dels aliments i la gastronomia.

  • Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona.
  • Especialista en Nutrició Clínica avançada per Instituto de Ciencias de Nutrición y Salud (ICNS).
  • Postgraduada en Obesitat adults per la Universitat de Navarra.
  • Educadora en Obesitat Infantil del programa Nens en Moviment de l’Hospital de Vall d’Hebron.
  • Nutricionista Comunitària al CAP Muralles de Tarragona.
  • Antropometrista Nivell I ISAK.

A quines àrees em dedico?

DIETISTA-NUTRICIONISTA CLÍNICA

Especialitzada en l’àmbit clínic, he viscut i treballat en diverses localitats de Catalunya per aprendre fins que vaig tornar a Reus per establir-me com autònoma i ser mare. Actualment dietista-Nutricionista del centre propi Nutri&Fisio Reus, Centre de Benestar, amb les especialitats de Nutrició i Fisioteràpia on trobaràs solució als teus dubtes en Alimentació, Nutrició i Dietètica.

NUTRICIONISTA COMUNITÀRIA

Dietista-Nutricionista del CAP Muralles, Centre d’Atenció Primària de Tarragona on participo en el disseny, planificació, anàlisi i avaluació de programes d’educació dietètic-nutricional així com en activitats de promoció, prevenció i protecció de la salut en l’àmbit comunitari.

COMUNICADORA

Portaveu del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCAT), en diaris (Diari de Tarragona, ARA, Diari Més, ReusDirecte), televisió (Canal Reus TV) i ràdio (Cadena Ser, Rac1, La Xarxa, Radio Nacional de España, Punt6Ràdio), programes com un dedicat a l’Educació Infantil “Un Món per Educar” i magazíns “Avui en dia”, “Punt i apart”, “Ja hi som tots”. També al meu propi blog i col·laborant en els blogs de cuina l’Hora del Tàper de Marga Pradas i La Pasta per als Catalans d’Antonella Speranza.

EDUCADORA

Educadora del programa Nens en Moviment, de l’Hospital de Vall d’Hebron, a Reus juntament amb la psicòloga Maite Pàmies del Centre DAU. Programa indicat per a infants amb Sobrepès o Obesitat i les seves families.
Membre del Grup de treball “Alimentació en la Gestació i la Infància” del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya. Vaig ser coordinadora d’aquest mateix Grup a l’antiga Associació Catalana de Dietistes-Nutricionistes i col·laboradora en la revisió de la Guia d’alimentació Infantil del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya de 2012.

DOCENT

Docent de jornades com per exemple les II Jornades de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya, formadora i organitzadora de diverses accions comunitàries al CAP Muralles de Tarragona, xerrades i tallers per Associacions, Ajuntaments, AMPES i Acadèmies per difondre l’alimentació saludable, la nutrició i la gastronomia.

ANTROPOMETRISTA NIVELL I

Acreditada per la Societat Internacional per a l’Avenç de la Cineantropometria (ISAK). La ISAK ha desenvolupat normes internacionals per a la valoració antropomètrica i un esquema d’acreditació internacional en antropometria (IAAS) per assegurar l’homogeneïtat en la tècnica de mesura de la composició del cos humà. Molt útil per a esportistes d’elit o amateurs.

PROJECTES

Com a Dietista-Nutricionista dedico i he dedicat els meus coneixements i el treball a diferents projectes, alguns dels quals et presento a continuació.

EN L'ACTUALITAT

Dietista – Nutricionista del Centre Nutri&Fisio Reus

Dietista-Nutricionista del centre propi Nutri&Fisio Reus, Centre de Benestar, amb les especialitats de Nutrició i Fisioteràpia on trobaràs solució als teus dubtes en Alimentació, Nutrició i Dietètica.

Educadora de NENS EN MOVIMENT a Reus

Programa multidisciplinar creat a l’Hospital Universitari de Vall d’Hebron de Barcelona, pel tractament del sobrepès i l’obesitat infantil, que treballa de manera global l’Alimentació, l’Activitat física i l’Emocionalitat.

Tutora alumnes Grau de Nutrició i Dietètica i Tècnic Superior de Dietètica

Tutora dels alumnes en pràctiques del Grau de Nutrició Humana i Dietètica de la Universitat Ramon Llull – Blanquera de Barcelona i del Cicle formatiu de Grau Superior de Dietètica de l’INS Cal·lípolis de Tarragona.

Docent i Formadora

Docent especialista en alimentació, nutrició i dietètica.

Formadora de la Fundació IMFE Mas Carandell

ANTERIORMENT

Dietista – Nutricionista a Reus

El Centre DAU era un centre psicopedagògic especialitzat en Alimentació, Nutrició i Dietètica.

Al Centre mèdic multidisciplinar ALOMAR amb l’última tecnologia en diferents especialitats mèdiques on trobaràs solució als teus dubtes en Alimentació, Nutrició i Dietètica.

Coordinadora del Grup de Treball en Alimentació en la Gestació i la Infància de l'Associació Catalana de Dietistes - Nutricionistes

Grup de Treball que pretén agrupar als Dietistes – Nutricionistes interessats en l’àmbit de la nutrició durant l’embaràs, la lactància, la infància i l’adolescència.El Grup és obert al Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya a qui li pugui interessar i tingui ganes de treballar.

Col·laboradora a ReusDirecte de la pàgina DIRECTE, tema ``SALUT``

Diari digital amb l’última hora reusenca i l’actualitat de les comarques tarragonines com a protagonistes. Reusdirecte.cat també conté noves aplicacions per la interrelació amb la seva audiència i una ferma vinculació amb les xarxes socials.

Col·laboradora del blog ``L'hora del Tupper``

L’hora del Tupper és el blog de les cuines (el que cuina cadascú) de la cuina (lloc on ens trobem a la feina per dinar el nostre tupper). Recull receptes senzilles i econòmiques, idees culinàries i notícies per omplir el tupper, el tàper, la carmanyola o la fiambrera, i fer que menjar a la feina sigui agradable i. fins i tot, lúdic.

Col·laboradora de ``Tu Nutricionista``

Tu Nutricionista” és empresa líder española en el área de la Nutrició Humana y Dietètica. Es caracteritza per practicar una nutrició basada en l’evidencia científica i en l’absoluta personalitació dels seus serveis de dietètica i nutrició.

Revisora de la Guia: L’alimentació saludable en l'etapa escolar de la Generalitat de Catalunya

La Guia, editada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, incideix en la recuperació de l’alimentació mediterrània i els hàbits alimentaris saludables en la població infantil.

Col·laboradora del Dia de la Nutrició

Activitat anual organitzada per la FESNAD (Federació Espanyola de Societats de Nutrició, Alimentació i Dietètica) cada 28 de maig per difondre hàbits alimentaris saludables a la població en general.

Ponent de les II Jornades de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya

Les II Jornades de Dietistes-Nutricionistes són unes jornades anuals de l’Associació Catalana de Dietistes-Nutricionistes, amb el tema “el Dietista-Nutricionista Docent “.

Ponent del Pla de Barris de l'Ajuntament de Reus

Ponent d’Escola de pares de diverses AMPA

Xerrades a l’Escola de pares amb els temes: Trastorns de la conducta alimentària. Com els pots detectar? i L’alimentació saludable i la seva importància durant la infància

Educadora en Obesitat infantil en pràctiques del programa Nens en Moviment

Programa d’educació multidisciplinari pel tractament del sobrepès i l’obesitat infantil de l’Hospital Universitari de Vall d’Hebron de Barcelona.

Formadora en acadèmies i centres de formació

Curs Nutrició i Dietètica i Manipulació d’aliments per a la Unió de Botiguers de Cambrils.

Cursos de Seguretat Alimentària del centre de formació Motivacció.

Cursos de Manipulació d’aliments i Intoleràncies alimentàries a CIEF.

APARICIONS ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

També he col·laborat amb diversos mitjans de comunicació per parlar del món de la nutrició i la salut. Vols veure’m, llegir-me o escoltar-me? A continuació en trobaràs una mostra!

Ràdio: ``De Boca a Orella`` de Sílvia Tarragona

Entrevista de ràdio en el programa “De boca a orella” presentat i dirigit per Sílvia Tarragona a Ràdio 4 de RTVE.es. Parlem de salut i nutrició amb Sara BujalanceJavier Angulo FernándezAlfredo Martínez i jo mateixa.

Premsa: revista Tarragona Empresarial

La revista Tarragona Empresarial, va dedicar un reportatge a diferents emprenedores tarragonines amb el títol: “Les empresàries i directives tarragonines trepitgen fort” en el número 3 del 2018.

Televisió: programa Qüestió de Fons a Canal Reus

Participació al programa “Qüestió de fons” a Canal Reus on parlo d’intoleràncies i al·lèrgies alimentàries. Un programa dirigit per Anna Fortuny que aborda temes d’actualitat parlant amb els protagonistes que posen sobre la taula els principals temes mitjançant entrevistes i debats.

Radio: ``Soroll Camp de Tarragona`` de Jordi Cartaña

Entrevista a la ràdio SER Tarragona – Reus al programa “Soroll Camp de Tarragona” del gran Jordi Cartañá, on parlo junt a Òpal Robles d’alimentació i activitat física més enllà de l’operació biquini.

Youtube: Hangout ``Dietètica sin Patrocinadores``

Cada mes Dietética sin Patrocinadores ofereix al seu canal de Youtube un hangout on es tracten temes d’actualitat sobre nutrició, alimentació i dietètica des d’una perspectiva científica i sense cap tipus de patrocini. Podeu veure la meva participació als Hangouts sobre Coaching Nutricional, Menopausa i Marketing.

Altres aparicions als mitjans de comunicació

Et convido a fer clic a aquest enllaç on trobaràs un recull de notícies, entrevistes i col·laboracions que he fet amb diversos mitjans de comunicació.

Som el que mengem, cuinem i comprem En què et puc ajudar? CONTACTA'M!